Inköpslista

Inköpslista/checklista

När familjen växer gör även antalet prylar man behöver detsamma. När man dessutom får tvillingar blir det två nya familjemedlemmar på samma gång och behovet ökar ännu mer, dock ej dubbelt.  För att underlätta något har jag här skapat en inköpslista med det absolut nödvändigaste.Tänk på att det är vanligt att tvillingar föds för tidigt, så vänta inte för länge med att skaffa det mest nödvändiga. För att hjälpa till har jag skapat en inköpslista/checklista.

Efter den initiala chocken (för det är ändå en chock att få tvillingar!!) började jag så smått fundera över vad vi behövde skaffa. Jag gjorde som många andra, jag googlade. Jag upptäckte då att det inte fanns så mycket information, och det är därför jag valt att sammanställa en lista över några av de saker vi hade användning för i direkt anslutning till att våra tvillingar kom, samt saker vi behövde under det första året. Jag vill förtydliga att jag inte blivit kontaktad av något av varumärkena nedan utan jag väljer att presentera de produkter vi valde att använda som jag känner att jag kan rekommendera. I vissa fall inkluderar jag även en länk direkt till produkten där jag får provision på eventuell order.
Inköpslista för säkerhet i bilen

Babyskydd – Ni måste ta er hem efter förlossningen. Kolla att ni får plats med två babyskydd i bilen. Vi valde att sätta tvillingarna i rad, en fram i passagerarsätet och den andra rakt bakom. Vi valde Maxi Cosi CabrioFix som är ett babyskydd för nyfödd upp till ett år. Babyskyddet väger endast 3,45 kilo och du/ni kommer ofta bära på två stycken, så vikten är av vikt- så att säga. Mer information finns att hitta hos Babyland

Barnstolar – Vi skaffade oss två st Maxi-Cosy Mobi XP.  Vi är har varit mycket nöjda med dessa barnstolar som är godkänd för barn 9-25 kilo. Den största fördelen är att den enkelt kan lutas under färd i 4 olika lägen under färd. Tryck på  Barnstolen för en detaljerad beskrivning.


Inköpslisa för saker att ha skaffat innan barnen kommer

Spjälsäng – Många låter tvillingar sova tillsammans första tiden eftersom det är något de är vana vid från tiden i mammas mage. Detta är något de ska bli lugna av och därmed sova bättre på nätterna. Vi märkte inget av det… Våra tvillingar sov i 45-minuter- sjok om varandra. Vi hade därför två spjälsängar för att de inte skulle väcka varandra.

Vyssan lull Bedrocker –  Vissa barn vaknar så fort man försöker lägga ner dem. Om ditt barn vaknar när du lägger ner henne/honom så finns det en fantastisk produkt som gör om deras spjälsäng till en vagga. Den har inte bara gjort det enklare att lägga ner våra barn, utan också bidragit till att de vaknar mindre på nätterna. Bästa investeringen vi gjort för nattsömnen

Babysitter – Jag kan inte nog understryka vikten av att ha två babysitters (nej, jag pratar inte om barnvakter, även om det också är viktigt). Se till att du inte köper de billigaste du hittar, utan satsa hellre på ordentliga ställbara babysitters. Vi valde en model från BabyBjörn som är ställbara i fyra lägen. Vi har varit mycket nöjda med den. Här kan du hitta fler alternativ från BabyBjörn

Skötbord  -Ett skötbord för varje våning i hemmet, du vill inte springa i trappor mitt i natten

Bärsele – En skön avlastning för både rygg och axlar. Dessutom kommer du kunna göra något annat med händerna samtidigt som ett barn sover mot ditt bröst. Vi använde ett från Baby Björn och ett från Ergo Baby. Båda fungerade bra. Vi hade även en bärsjal vilket också fungerade bra. Personligen tycker jag att en bärsjal ger en lite intimare känsla, dock blir det också lite varmare.

Man behöver en barnvagn – en bra barnvagn, en tvillingvagn eller syskonvagn för barnen blir större och tyngre ganska fort. Det finns mängder med sidor på nätet som jämför den uppsjö av barnvagnsmodeller som finns och många av dem gör det bättre än jag skulle göra. Jag överlåter således detta område till någon annan

Kläder –  Behövs i mängder. Åhlens har ett brett utbud av barnkläder av hög kvalitet från många olika märken.  Dock behöver man inte köpa allt nytt. Små barn växer fort och mycket kläder finns att köpa second hand.

Babygym – Ett förvånansvärt trevligt och bra ställe att umgås med barnen.
Bra att ha skaffat för skötsel av barnen

Blöjor – Det blir trevligare för alla då…

Tvättlappar – Med tvättlappar kan man undvika onödiga kemikalier som man får när man kör med våtservetter.

Nappflaskor – Tänk på att man ganska fort  tröttnar på nappflaskor med många delar. 

Nan – Ett bra sätt av avlasta den som ammar. Även mammor behöver sova ibland.

Nappar -Kan vara den viktigaste posten på listan. Så fort amningen kommit igång är nappen ett bra verktyg för att göra någon glad. Det är särskilt användbart när man är ensam med två trötta hungriga små liv som söker trygghet. 

Märkning av kläder –  Så fort baren ska börja på förskolan behöver alla kläder märkas. Detta kan såklart göras med en märkpenna, men med den mängden kläder, skor, jackor, regnställ etc etc det blir med tvillingar tar det mycket tid och energi. Vi beställde klisterlappar med barnens efternamn på. På så sätt kan vi märka alla kläder med samma etikett och det går mycket fortare. Självklart fungerar det bra att tvätta även på 60 grader.

Sist, men inte minst… visa din partner uppskattning. Glöm inte att en liten gest kan ge mycket glädje och energi. Om du inte har tid att gå ut och köpa blommor, gör det på Interflora.se

Spara till dina barn